Välkomna till Nyköpings BIS Fotboll
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
NYKÖPINGS BIS FOTBOLL
GRÄNSLÖS PASSION - VI VILL MER

Nyköping För Alla är Nyköpings BIS bidrag till samhället

Vi har skapat hållbar integration och gemenskap via Nyköping För Alla sedan 2013.

 

VISION
Genom ”Nyköping För Alla” vill vi att ungdomar utvecklas till fördomsfria medborgare som tar ansvar för sin egen utveckling men också för samhället i stort.


Målgruppen är främst barn och ungdomar som vill påverka sin egen framtid samt aktörer inom offentlig sektor, förenings- och näringsliv som vill skapa betydande och varaktig samhällsnytta tillsammans och i samverkan med oss.


Detta sker genom idrottsaktiviteter, främst fotboll, vilka bidrar till att motverka fördomar, förmedlar viktiga budskap till vårt samhälle samt erbjuder unga vuxna en väg in på arbetsmarknaden.


Samtliga aktiviteter genomförs och drivs av unga, vuxna mångkulturella ledare och förebilder. De ungdomar som deltar ges meningsfull sysselsättning och delaktighet i samhället och våra ledare får beredskap för arbetslivet genom föreningslivet i Nyköping i nära samarbete med externa partners. På detta sätt tar vi ett stort samhällsansvar och bidrar till en tryggare uppväxtmiljö i Nyköping.


VÅRA VAL - SAMHÄLLE

Nyköpings BIS Fotboll vill och ska, vara en del i samhället, som vill bidra till en positiv, mångkulturell, jämlik och hållbar utveckling av Nyköping.


Ur ett hälsoperspektiv bidrar våra aktiviteter till att få fler unga idrottsaktiva, vilket gynnar folkhälsan. Vi skapar forum för möten mellan människor, främst ungdomar, som troligtvis inte skulle träffas på annat sätt och vi ger unga förebilder möjlighet till ökat ansvar och personlig utveckling.


Aktiviteterna som genomförs bidrar till ökad rekrytering av barn och ungdomar från olika bakgrunder, kulturer och bostadsområden till idrotten likväl som till vår förening, vilket skapar långsiktiga fördelar för Nyköpings Kommun, Nyköpings BIS Fotboll och det övriga föreningslivet.


Vi aktiverar även äldre seniorer (65+) genom passande aktiviteter för motion och hälsa men också för glädje och gemenskap.


Vår värdegrund är demokratisk. Vi ska alltid se individen och ge unga vuxna möjligheter oberoende av bakgrund och vi ska bry oss genom att välkomna men också ställa krav.

 

Nyköpings BIS Fotbolls mission är att bidra till en förbättrad folkhälsa och ett hållbart samhälle.

Vi följer upp:
*       Antal genomförda aktiviteter.
*       Antal barn som deltagit.
*       Antal inblandade områden där aktiviteter genomförs.
*       Samhällsnytta (Socioekonomisk rapport där möjlighet finnes)
*       Hälsotal (Socioekonomisk rapport inom utvalda projekt)

 

Vår finansiering:
Vi finansierar de olika projekten genom företagssponsring, ansökningar till stiftelser och fonder och genom offentlig sektor. Vill du och ditt företag bidra till våra viktiga samhällsinsatser tveka inte att höra av dig oss. 

 
Nystart för Spontanfotbollen
2023-12-15 14:25

Nu startar vi upp den populära Spontanfotbollen för barn och ungdomar från 10 - 19 år. Först ut är Flickor 13-19 år den 6 oktober på Långbergsskolan.

 

Lördagen den 7 oktober är det dags för Pojkar 10-12 år på Omega (13:30-15:00) och samma gäng kör även söndag 8 oktober på Långbergsskolan (15:00-17:00).

 

Flickor 10-12 år kör igång söndag 8 oktober på Långbergsskolan (11:00-12:30).

 

Alla grupperna kör ända fram till slutet på april 2024 med ett kort uppehåll över julhelgerna.

 

Alla är välkomna och det kostar inget att vara med.

 

Läs mer genom att klicka här >>

Nyköpings BIS Fotboll engagerar med sociala projekt
2023-12-04 14:42

Sedan några år tillbaka bedriver Nyköpings BIS Fotboll olika sociala projekt i kommunen under konceptet ”Nyköping För Alla”, och antalet deltagare har ökat markant det senaste halvåret i takt med att nya projekt startats upp. Varje vecka engageras nära 150 av kommunens ungdomar i de olika aktiviter som klubben erbjuder helt kostnadsfritt.

 

"Nattfotboll" på fredagskvällar i Sporthallen, och detsamma på Gripenskolan samma kväll för ensamkommande. "Girls and Sports" på Långbergsskolan under lördagskvällar.

Nyköping För Alla tilldelades Nyköpings Kommuns integrationspris 2015
2015-12-15 14:45

På priset står det att nätverket tar ett stort samhällsansvar för den sociala sammanhållningen i Nyköping.

Det och själva integrationsfrågan via idrotten och i synnerhet fotbollen var en stor anledning till att Nyköpings BIS Fotboll skapade Nyköping För Alla. Vi visste att vi kunde göra skillnad.

 

Vi vill tacka Nyköpings Kommun för priset. Vi vill också tacka Nyköpings Ungdomar och nyanlända som deltager vid våra aktiviteter.

 
Gränslös Partner
CSR Partner
Guldpartner
Silverpartner
Bronspartner
Officiell matleverantör till herrlaget