Välkomna till Nyköpings BIS Fotboll
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
NYKÖPINGS BIS FOTBOLL
GRÄNSLÖS PASSION - VI VILL MER
Herrar

Magnus ”MK” Karlsson ny huvudtränare
2023-12-06 14:00

Magnus ”MK” Karlsson är Nyköpings BIS nya herrtränare för säsongen 2024. Magnus är känd inom Nyköpings BIS och en idrottsprofil i Nyköping.

 

Som en av två hjälptränare kommer man under säsongen se Jonatan Hansson.

- Med Magnus som huvudtränare ser vi nu en fortsatt satsning på en lokal prägel när det gäller Nyköpings BIS. Magnus brinner för vår förening. Han har dessutom bra koll på verksamheten och det blev en väldigt viktig faktor när vi nu tillsätter honom som huvudtränare, säger Nyköpings BIS ordförande Martin Svensson. 

 

Magnus fortsätter som ungdomstränare

Magnus är idag aktiv inom föreningen som ungdomstränare och detta har varit den viktigaste pusselbiten att lösa för både honom och föreningen.

 

- Herrlaget i all ära men det jobb Magnus gör på fältet med våra tjejer och unga grabbar är lika viktigt för vår förening. Att Magnus parallellt med tränaruppdraget för herrlaget kommer fortsätta vara tränare för våra duktiga flickor födda 2009-10 är mycket glädjande, berättar klubbchef Patrik Berglin.

 

Jonatan Hansson blir hjälptränare i A-laget.

Jonatan är anställd på deltid av Nyköpings BIS som utvecklingsansvarig 11 mot 11. Det var inte självklart att detta var bästa lösning för föreningen utan det är något som man resonerat sig fram till.

 

- För mig som varit med en längre tid så har vi sett utmaningar genom åren då vi gjort liknande lösningar. Jonatan har under det här året börjat göra stor skillnad för våra spelare inom EF. Vi har steg kvar att ta innan verksamheten är på den nivån vi önskar och efter mina samtal med Jonatan så kommer det att fortsätta även kommande säsong, säger Patrik.

 

Sportgruppen berättar hur man resonerat

Sportgruppen med Oscar Karlsson och Emil Gimlander berättar här om hur de resonerat och kommit fram till att detta är bästa lösningen för Nyköpings BIS.

 

Sportgruppens ambition har, ända sedan Suad överraskande bad om att få avbryta sitt avtal, varit att finna en ung och hungrig tränare. En tränare som är villig att anpassa sig till vår vilja att kombinera fortsatt satsning på herrlaget, men samtidigt ha fokus på att slussa in egenfostrade spelare från vår egna elitförberedande verksamhet.

 

- Vi har haft en bruttolista på fem-sex intressanta namn men den sammanfattande bedömningen, där inte minst den ekonomiska aspekten vägt tungt, gjorde att vi hamnade i att titta lokalt. Magnus Karlssons namn dök således upp väldigt tidigt och vi har funnit en bra lösning med Magnus som huvudtränare och Jonatan Hansson som hjälptränare för 2024. När vi tittat lokalt så är MK med stöttning av Jonte de mest erfarna, meriterade och utbildade personerna vi kan få tag på. Utöver detta så står de för ett ledarskap med värderingar som vi som förening vill stå för. Med dessa två inklusive undertecknad, som sportchef och tränare i U19 samt att Jonatan Hansson är ansvarig för fotbollsgymnasiet, kan vi verkligen skapa en röd tråd från U17 upp till herrlaget. Vi får in personer som ”varit med tidigare” och verkligen brinner för NBIS. Både jag och Emil tror 110% på denna helhetslösningen för kommande säsong, avslutar Oscar Karlsson.

 

Det som återstår nu organisatoriskt runt herrlaget är att tillsätta ytterligare en hjälptränare, eftersom "Jontes" huvudfokus fortsatt kommer ligga på EF, och målvaktstränare samt lagledare och materialansvariga.

 

Spelartruppen skall formas

- Vad gäller spelartruppen kan det arbetet nu intensifieras när huvudtränare finns på plats. Flera spelare har fått kontraktsförslag och jag har dialog med de allra flesta ur fjolårets spelartrupp. Vi hoppas att så mycket som möjligt är på plats när säsongen drar i gång efter nyår, säger en förväntansfull Oscar Karlsson. 


Nyhetsarkiv
2024-04-13 10:00
Tuff premiär mot AFC2024-02-11 20:30
Metin är klar för 20242024-02-06 15:00
 
Gränslös Partner
CSR Partner
Guldpartner
Silverpartner
Bronspartner
Partners Två För EN
Officiell matleverantör