Välkomna till Nyköpings BIS Fotboll
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
NYKÖPINGS BIS FOTBOLL
GRÄNSLÖS PASSION - VI VILL MER
Herrar

Inför AFC Eskilstuna - Nyköpings BIS
2024-02-10 10:00
Nye huvudtränaren Magnus "MK" Karlsson ser fram emot den första träningsmatchen

Nyköpings BIS åker Riksväg 53 till Tunavallen för årets första träningsmatch mot AFC Eskilstuna. Ett genuint Sörmlandsderby mellan två lag som säkert kommer att vilja vara med i toppen på sina respektive tabeller framåt senhösten.

De senaste tre säsongerna har Nyköpings BIS i högsta grad varit inblandade i tätstriden i Division 2 Södra Svealand utan att få till det lilla sista. Nu byggs ett till stora delar nytt lag under ledning av nye huvudtränaren Magnus "MK" Karlsson.

 

Huvudtränare Magnus Karlsson om läget i bortalaget:
- En första match för året mot riktigt starkt motstånd. Vi vet ju också vad Melke Alan kan göra med ett nytt lag. Det blir en tuff utmaning och vi åker till Tunavallen för att göra en stabil prestation.

 

- Det är alltid skönt för killarna när träningsmatcherna kommer igång, det blir ett avbrott från att "bara" träna. Den första träningsmånaden har varit intensiv med mycket träning och fokus på att bygga upp vår fysiska status samt med stora penseldrag börja introducera hur jag och Jonte vill att vi skall försöka spela fotboll.

 

- Vi får se efter lördagsträningen hur truppen ser ut, vi har några skavanker vi inte vill chansa med. Sen kommer det vara minst två provspelare som kommer få chansen att visa upp sig. 

 

Lagbygget inför den nya säsongen
Nyförvärv: Stephen Kigongo (mf från Mjölby AI).

 

Förluster: Vincent Poppler (klubb ej klar), Kevin Jarrett (Assyriska FF), Success Nwosu (Nacka FC), Edvin Lelic Ahmetovic (TVSK), Serder Hamo (Åtvidabergs FF).

 

Dagens motståndare

AFC Eskilstuna spelade i Superettan förra säsongen, men fick inte till varken spel eller resultat och degraderades till spel i Ettan Norra kommande säsong.

 

Nye huvudtränaren Melke Alan disponerar över en spelartrupp som kännetecknas av revanschlusta samt en del spännande talanger med höga ambitioner.

 

Bland de mer profilstarka namnen i truppen kan kvicke Oliver Markulic, målfarlige Aleksandar Azizovic och spelskicklige norrmannen Gustav Severinsen nämnas.

 

Avspark Söndag 11 oktober kl 18:00 på Tunavallen.

 

Följ matchen direkt på sn.se/sport/fotboll >>


Nyhetsarkiv
Stor förlust i Mjölby2024-06-09 17:30
2024-04-13 10:00
Tuff premiär mot AFC2024-02-11 20:30
Metin är klar för 20242024-02-06 15:00
 
Gränslös Partner
CSR Partner
Guldpartner
Silverpartner
Bronspartner
Partners Två För EN
Officiell matleverantör