Välkomna till Nyköpings BIS Fotboll
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
NYKÖPINGS BIS FOTBOLL
GRÄNSLÖS PASSION - VI VILL MER

Nyköpings BIS Fotboll engagerar med sociala projekt
2023-12-04 14:42

Sedan några år tillbaka bedriver Nyköpings BIS Fotboll olika sociala projekt i kommunen under konceptet ”Nyköping För Alla”, och antalet deltagare har ökat markant det senaste halvåret i takt med att nya projekt startats upp. Varje vecka engageras nära 150 av kommunens ungdomar i de olika aktiviter som klubben erbjuder helt kostnadsfritt.

 

"Nattfotboll" på fredagskvällar i Sporthallen, och detsamma på Gripenskolan samma kväll för ensamkommande. "Girls and Sports" på Långbergsskolan under lördagskvällar.

Dessutom Nyköpings BIS International som en till två gånger per vecka erbjuder fotbollsträning och matcher i korpen för ungdomar med främst invandrarbakgrund. Denna verksamhet riktar sig till ungdomar och innehåller idrottsaktiviteter, främst fotboll, men inom Girls an Sports utesluts inga andra idrotter utan kommer tjejerna med tankar om att prova på något annat så löser klubben det.

 

Gemenskap och integration

Målet är att verka för integration och gemenskap genom idrott. Aktiviteterna drivs i samarbete med unga förebilder och externa partners i Nyköping och syftar till att motverka fördomar, förmedla viktiga budskap till vårt samhälle och odla attraktiva idrottsaktiviteter. Samtliga ledare som är med, idag är det totalt 16 unga förebilder som håller i de olika aktiviteterna, är utbildade via Goodsport och bekostade av klubben. 

 

- Klubben och dess personal bedriver ett fantastiskt arbete tillförmån för kommunens ungdomar och integration av ensamkommande flyktingar, säger Svante Larsson ordförande i Nyköpings BIS Fotboll.

 

- Vi kan göra detta tack vare det engagemang som finns i klubben, och det stöd vi får från olika externa samarbetspartners. 150 ungdomar per vecka som deltar i de olika aktiviteterna är ett bevis på att vi når ut och verkligen gör skillnad i Nyköping. Det sociala värdet och de samhällsekonomiska effekterna av detta arbete är enormt viktigt. Enbart Nattfotbollen i Sporthallen beräknades 2015 bespara samhället drygt 6 Mkr i den socioekonomiska rapport som forskare anlitade av organisationen Goodsport gjorde.

 

Nyköpings BIS Fotboll och ”Nyköping För Alla” har belönats med Kommunens Integrationspris för att man tar ett stort samhällsansvar för den sociala sammanhållningen i Nyköping.

 

I höstas fick man bla ta emot ett stipendium ur Skandias fond ”Idéer för Livet” för det nyligen uppstartade arbetet med att även engagera flickor i denna verksamhet genom projektet Girls and Sports.

 

Utöver dessa stipendier och utmärkelser får ”Nyköping För Alla” genom ansökningar ibland ta del av regeringens avsatta pengar för integration som tilldelas genom Riksidrottsförbundet.

 

"Nyköping För Alla" har genom initiativet Nyköpings BIS International blivit inbjudna till Sverige Uniteds galakväll den 16 februari där de uppmärksammar goda projekt och förebilder. Projektet är även nominerat som eventuell pristagare.

 
Gränslös Partner
CSR Partner
Guldpartner
Silverpartner
Bronspartner
Officiell matleverantör till herrlaget